Терміни і тривалість заборони залежать від областей / rak-sha.ru

У 19 регіонах України продовжує діяти літньо-осіння заборона на вилов раків, повідомила прес-служба Державного агентства рибного господарства.

«У 19 регіонах триває літньо-осіння заборона на вилов раків. Йдеться про Запорізьку, Вінницьку, Хмельницьку, Чернівецьку, Сумську, Миколаївську, Тернопільську, Волинську, Донецьку, Рівненську, Закарпатську, Кіровоградську, Полтавську, Львівську, Чернігівську, Харківську, Черкаську, Херсонську, Одеську (на річці Дунай і в придунайських водоймах) області», - йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, терміни і тривалість заборони залежать від областей. З детальною інформацією можна ознайомитися в наказах відповідних територіальних управлінь Держрибагентства.

Відео дня

Читайте такожУ Миколаєві в річці Інгул виявили холеру

«За порушення правил рибальства і вилову раків на цей період передбачено адміністративну відповідальність у вигляді штрафу в розмірі до 680 грн (ч.4 ст. 85 КпАП). Крім того, порушнику доведеться сплатити збитки в розмірі 25,5 грн за кожного незаконно виловленого рака», - зазначили в прес-службі.

Після закінчення терміну заборони, відповідно до Правил любительського і спортивного рибальства, рибалці на добу дозволяється вилов не більше 30 шт. раків на загальних водоймах і не більше 50 шт. на водоймах, де введено платне рибальство. Забороняється лов раків у темну пору доби (пізніше як годину від заходу і раніш як годину до його сходу) із застосуванням підсвічування.

У прес-службі нагадали, що заборона встановлюється з метою збереження і охорони популяції раків на період другої линьки.

Як повідомляв УНІАН, щорічна заборона на промисловий вилов риби в Україні тривала з 1 квітня до 9 червня.