Ілюстрація REUTERS

Міжнародна група компаній з офісом у Литві Modus Group планує побудувати в Житомирській області сонячну електростанцію потужністю 35 МВт за 30 млн євро, йдеться в прес-релізі компанії.

Читайте такожПотужності «зеленої» електроенергетики у світі вперше сягнули 1 трильйона Вт

Згідно з повідомленням, будівництво електростанції заплановане на другу половину 2019 року. Станція буде генерувати близько 45 тис. МВт-год електроенергії на рік.

Відео дня

Відзначається, що даний проект стане першим для компанії в Україні. Він буде реалізований Green Genius і Modus Energy International, що входять до групи.

Повідомляється, що Modus Energy International Green Genius здійснюють проекти сонячної енергії в Литві, Іспанії, Білорусі, Польщі та інших європейських країнах. Тільки в Польщі загальна потужність всіх запланованих електростанцій становитиме 56 МВт на близько 130 га. Більше 50 мільйонів євро вже інвестовано в сонячні парки в Польщі.

Як повідомляв УНІАН, загальна потужність виробників електроенергії з відновлюваних джерел, які працюють за «зеленим» тарифом, в Україні за 6 місяців 2018 року збільшилася на 19,6% - до 1643,4 МВт порівняно з початком року.

1 жовтня 2014 року Кабінет міністрів затвердив Національний план дій з відновлюваної енергетики до 2020 року, який передбачає збільшення частки відновлюваних джерел у загальному балансі генерації електроенергії з близько 1% до 11%.

Головним механізмом для стимулювання розвитку такої енергетики в Україні є «зелені» тарифи – спеціально високі (вищі, ніж в інших видів генерації), затверджені законом про ціни на електроенергію, яка виробляється з відновлюваних джерел.