У Франції запустили найбільшу дахову електростанцію з органічних сонячних панелей / фото pv-tech.org

Французька компанія Engie збудувала найбільшу в світі сонячну електростанцію з органічних панелей на даху школи в місті Ла-Рошель. 400 сонячних панелей виробництва німецької компанії Heliatek займають 530 кв. метрів даху і щороку вироблятимуть 23,8 МВт*год електроенергії. Цього вистачить для забезпечення 15-20% потреб школи в електроенергії, пише Еcotown з посиланням на pv-tech.org.

Читайте такожПонад 3000 кілометрів на сонячній енергії: в Австралії проходять унікальні автоперегони (відео)

Тонкоплівкові сонячні батареї підходять для будь-яких дахів і можуть бути змонтовані там, де звичайні сонячні панелі важко встановити. Завдяки цій технології будівлі, які раніше не могли виробляти чисту електроенергію, тепер зможуть це зробити. Крім того, Heliatek стверджує, що органічні сонячні панелі мають рекордний коефіцієнт перетворення – 13,2%. Цей показник претендує на світовий рекорд.

Відео дня

Окрім енергозбереження, проект також має на меті покращити обізнаність французьких школярів в галузі сонячної енергетики. В майбутньому органічними сонячними панелями планують вкрити ще близько 600 тис. кв. метрів дахів.