wikimedia.org

Київрада планує прийняти рішення про рекультивацію території Жукового острова, де роками незаконно намивався пісок.

Про це УНІАН повідомив перший заступник голови постійної комісії Київської міської ради з питань екологічної політики Костянтин Бричук.

За його словами, минулого тижня відбулося виїзне засідання комісії Київради разом із профільними службами КМДА, на якому депутати перевірили стан території Жукового острова, а саме - його південного краю, де ще з радянських часів у промислових масштабах з варварськими для природи наслідками здійснювався видобуток піску з дна Дніпра.

Відео дня

Екологічна комісія Київради на місці вивчила проблеми, що призвели до погіршення екологічного стану території острова. Йдеться про 12 га, що найбільше постраждали.

Читайте такожКиянам дозволили купатися всього лише на 11 пляжах

За словами Бричука, завдяки активним діям Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища безлад на території острова було зупинено. «Нині територія де-юре повернута до земель міської комунальної власності. Наступними кроками Київради мають стати рішення про її рекультивацію та повернення до природного стану – із заповідним або рекреаційним статусом - такі шляхи подальших дій обговорювались на комісії», - сказав депутат.

За інформацією Бричука, відповідні служби Київради розпочали підготовку проекту рішення про відновлення природного стану земель Жукового острова. Вже намитий незаконно пісок, за словами депутата, може бути використаний на потреби міста. Наприклад, сказав він, можна наповнити дитячі пісочниці у дворах, оновити піщані смуги 11 міських громадських пляжів тощо.