REUTERS

Про це повідомила місцева влада, передає ТАСС.

Ще одне сховище у місті Футаба буде введене в експлуатацію 25 березня. Обидві ці споруди, які займуть територію площею 16 тис. кв. км, здатні вмістити до 30 млн тонн сміття, забрудненого радіоактивними речовинами. На даний час радіоактивні відходи зберігаються більше ніж у 80 тис. точок у населених пунктах Фукусіми.

Читайте такожВ Японії через зупинку АЕС вперше за 37 років відкрили вугільну шахту

Відео дня

Рішення про зведення сховищ на території префектури Фукусіма, яка найсильніше постраждала від аварії на АЕС, було прийняте у 2014 році. У цілому, Токіо має намір витратити на ці цілі близько 1,1 трлн ієн ($9,4 млрд). Через 30 років вміст цих об'єктів планується перевезти у нові сховища. Їх майбутнє місце розташування поки що не визначене, однак влада стверджує, що воно буде розташоване за межами Фукусіми.

Внаслідок аварії на АЕС "Фукусіма-1" 11 березня 2011 року великі території зазнали забруднення радіоактивними речовинами. З району АЕС довелося евакуювати понад 80 тис. осіб.

Раніше УНІАН повідомляв, що співробітники аварійної японської АЕС "Фукусіма-1" почали контрольоване скидання в Тихий океан частини грунтових вод, які було раніше відкачано з-під території станції.