Київський контактний зоопарк потрапив до національного реєстру рекордів України /

У столиці просто неба зібрали понад 30 видів тварин, до яких можна заходити в загони, годувати і пестити, йдеться в сюжеті ТСН.

Організатори кажуть, що їхня мета - змалечку вчити дітей лагідного ставлення до тварин. Однак, виявилося, що і деяким звірам дитячі обійми приємні.

"Міська дитина Софія крокує до тварин, які в її сільських однолітків не викликають такого захоплення. Поросята, кози, вівці і кролі - усе виглядає ніби як на фермі, але в місті - це називається контактним зоопарком", - розповідається в сюжеті.

Відео дня

Читайте такожВ екопарку Харкова з'явилася блакитна мавпа

Таке близьке спілкування, кажуть господарі зоопарку, на користь дітям. Тут учать не галасувати і не бігати за тваринами. Лише вивчати і чекати, коли ті самі зацікавляться - наприклад смаколиками.

Найбільше дитячі обійми любить шотландське теля. Доглядач переконує - цей бичок щодня чекає відкриття звіринцю, щоб отримати свою порцію пестощів.

У такі зоопарки підбирають мешканців, яким не дошкуляє людська увага. У цьому, крім свійських тварин, є також окремі види мавп і лемурів. Це найбільший в Україні контактний зоопарк за площею та різновидами тварин. І поки представники національного реєстру фіксують рекорд лемури розбирають на шматки букети для привітань.

Лемури, здається, із всіх звірів – найконтактніші. І не зрозуміло, кому цікавіше людям з лемурами чи лемурам з людьми.

Читайте такожКличко презентував концепцію оновлення Київського зоопарку

Левеня Султана поки що поблажливо ставиться до людей і трохи кусається, але не болюче. ЇЇ батьки - це відоме подружжя левів, з якими їхній господар Олександр Пилишенко в одній клітці прожив більше місяця. Султана наразі дозволяє себе гладити. Однак уже через кілька місяців її важко буде назвати контактною твариною. Тоді левицю передадуть традиційному звіринцю.