Поліпшити показники грунту і врожайність культур можна завдяки використанню власних органічних добрив.

Про це заявив топ-менеджер Групи компаній Укрлендфармінг (Ukrlandfarming) українського бізнесмена Олега Бахматюка.

"Укрлендфармінг", що має розвинену тваринницьку складову, використовує для поліпшення грунтів власні органічні добрива. Це дозволяє не тільки підвищити врожайність і покращувати якісні показники грунту, але і здешевити харчування рослин.

Відео дня

"Ми обов'язково використовуємо органічні добрива - більш 267 тис. т гною і понад 75 тис. т пташиного посліду - як побічний продукт діяльності тваринницького підрозділу. Органічні добрива попередньо частково компостуються, - прокоментував виданню «Деловая столица» Володимир Фантух, заступник генерального директора з інновацій групи компаній "Укрлендфармінг". - Надалі вони згідно з розробленими технологічними картами вивозяться і вносяться під культури. В основному зазначені добрива використовуються в кормових сівозмінах для отримання максимальних врожаїв кормових культур".

Застосування органічних добрив не тільки збагачує грунт поживними речовинами, а й покращує її фізико-хімічні властивості, такі як аерація. А також сприяє зниженню кислотності, запобігає запливанню грунтів. За рахунок внесення органічних добрив аграрії зменшують навантаження на мінеральну складову імпортних комплексних добрив в сівозміні.

«Укрлендфармінг» є найпотужнішим в Україні вертикально інтегрованим аграрним холдингом, який керує найбільшим в країні і восьмим у світі банком родючого чорнозему загальною площею 570 тис. Га. Група представлена в 22 з 24 областей України та займається виробництвом зерна, м'яса, молока і яєць. Власником групи є бізнесмен Олег Бахматюк.