Ілюстрація REUTERS

Державна служба з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів у січні-червні поточного року оштрафувала 652 підприємства на суму близько 6,8 млн грн за порушення законодавства у сфері безпеки харчових продуктів та ветеринарної медицини, повідомила прес-служба відомства.

Читайте такожУ кожному третьому дитячому таборі в Україні виявили порушення санітарних норм

Згідно з повідомленням, за перше півріччя Держпродспоживслужба провела 11 тис. перевірок у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів і понад 1,5 тис. перевірок - у сфері ветеринарної медицини.

Відео дня

У прес-службі відзначили, що під час перевірок у 7 183 випадках були винесені приписи про усунення порушень, ще в 652 випадках суб'єкти господарювання у сфері безпеки харчових продуктів були оштрафовані на суму майже 6,8 млн грн.

Крім того, за даними відомства, у першому півріччі головні державні інспектори Держпродспоживслужби винесли 168 рішень про тимчасове припинення виробництва або обігу харчових продуктів у зв'язку з виявленими порушеннями, які становили загрозу життю або здоров'ю людини.

Як повідомляв УНІАН, Держпродспоживслужба у 2018 році виписала штрафів на суму 478,4 тис. грн за порушення санітарного законодавства.