Фото УНІАН

Норкові ферми заплатили 160 млн гривень птахофабрикам і 65 млн гривень рибзаводам за відходи, що непридатні для споживання людиною, але які використовуються, як корм для тварин, що разом склало 225 млн. гривень.

Звіроферми щорічно купують у птахофабрик і рибзаводів близько 45 тис. тонн різних відходів.

Якби звіроферми їх не купували, то вартість їх утилізації на спеціальних підприємствах збільшувала б кінцеву вартість курятини. Також утилізація шляхом спалювання відходів створювала б додатковий тиск на навколишнє середовище.

Відео дня

В цілому, відсутність необхідності користуватися послугами спеціальних утилізаційних підприємств дало у 2018 році птахофабрикам 155 млн. гривень додаткової економії.

Таким чином, сумарна вигода птахофабрик і рибзаводів склала 380 млн. гривень, у тому числі плату норкових ферм за відходи і економію коштів на утилізацію.

«Співпраця зі звірофермами дозволяє учасникам ринку створювати безвідходний цикл виробництва харчової продукції. Переробляючи відходи птахофабрик і рибної галузі, звіроферми благотворно впливають на кінцеву ціну окремих продуктів, а також на екологію, зменшуючи забруднення навколишнього середовища», - повідомив президент Асоціації звірівників України Олександр Дикий.