Ілюстрація REUTERS

Земельна реформа, яка передбачає вільний ринок землі в Україні, дозволить залучити не тільки зовнішні, то також і великий резерв внутрішніх інвестицій в аграрний сектор.

Читайте такожСвітовий банк прокоментував питання продаж української землі іноземцям

Про це на "Українському форумі агробізнесу" заявив заступник міністра економіки, торгівлі і сільського господарства Тарас Висоцький.

Відео дня

"Є досить великий резерв внутрішніх інвестицій, який обмежений тим, що не можна з упевненістю на багато років почати свою справу в сільському господарстві... Ця свобода - розпоряджатися своїми ділянками - збільшить бажання і можливості інвестувати в аграрний сектор. Як компаній, які надають технології фінансування, так і тих, хто вирощує (агропродукцію - УНІАН)", - сказав він.

За словами заступника міністра, пріоритетні напрямки - ті, де державна підтримка вже дала старт розвитку, але ще не дозволила зробити "квантовий стрибок".

"Коли ми говоримо про залучення інвестицій в агробізнес, то маємо на увазі перш за все ті напрямки, де в поточних умовах максимум вже досягнутий. Зрошення земель, довгострокове інвестування у тваринництво, а також садівництво", - додав він.

Як повідомляв УНІАН, 13 листопада Верховна Рада прийняла законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення", рекомендований профільним комітетом, який вводить ринок землі в Україні з 1 жовтня 2020 року.

За даними Світового банку, відкриття ринку землі сільгосппризначення може щорічно приносити українській економіці додатково від 700 мільйонів до 1,5 мільярда доларів.