Держспоживслужба спростовула наявність в Україні сиру зі стафілококом / фото ua.depositphotos.com

Держспоживслужба спростовує завезення в Україну сиру, в якому виявлено стафілокок.

Як повідомила прес-служба відомства, 19 грудня 2023 року Держпродспоживслужба отримала інформаційне повідомлення по системі швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів (RASFF) № 2023.8743 стосовно виявлення патогенного мікроорганізму "стафілокок коагулазопозитивний" в сирі, що експортувався з Франції. 

Проте в повідомленні № 2023.8743-fup 1 зазначено, що розповсюдження сиру відбулось до Бельгії, Іспанії та Великобританії. Крім цього, підтверджуючих документів стосовно відправлення партії сиру до України надано не було.

Відео дня

Зазначається, що 20 грудня 2023 року Держпродспоживслужбою надіслано запит команді RASFF при Європейській Комісії стосовно уточнення експорту сиру з ЄС до України та отримано відповідь, що даний вантаж до України не відправлявся.

Небезпечний сир в Україні - про що йшла мова

Напередодні Європейська система швидкого оповіщення про харчові продукти і корми (Rapid Alert System for Food and Feed, RASFF) повідомляла, що до України завезли небезпечний сир, в якому виявлено патогенні мікроорганізми "стафілокок коагулазопозитивний". Йшлось про сир Reblochon de Savoie, який потрапив на прилавки експортом з Франції.

Вас також можуть зацікавити новини: