В Україні дорожчають помідори / Ілюстрація REUTERS

В Україні напередодні новорічних свят підскочили ціни на помідори.

За даними сайту "Мінфін", кілограм червоного помідора в листопаді можна було купити в середньому за 36,72 грн, а зараз його ціна 41,95 грн. Рожеві помідори були за ціною 52,36 грн / кг, тепер - 78,26 грн. На 10 копійок подешевшали помідори сливка - були 53,03 грн, зараз 52,93 грн.

"Індекс споживчих цін на помідори в грудні 2021 склав 117,31%. У порівнянні з попереднім місяцем, середні ціни збільшилися на 17,31%", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, в Україні в грудні, у порівнянні з минулим місяцем, піднялися ціни на деякі овочі. Буряк і болгарський перець подорожчали на 26% і 20% відповідно.

Раніше стало відомо, що в Україну почали масово завозити огірки з Росії. Експерти пояснюють: це пов'язано з тим, що вітчизняні фермери мають проблеми з вирощуванням та реалізацією продукції. Зокрема, через високі ціни на енергоресурси.

Також повідомлялося, що в Україні перед Новим роком очікується зростання цін на продукти та інгредієнти, які використовують при приготуванні святкових страв. Зокрема, подорожчають м'ясо, сири, яйця свіжі овочі та цитрусові фрукти.