Для українських виробників молока і молочних продуктів це вже п'ятий експортний ринок, відкритий з початку 2021 року / Ілюстрація REUTERS

Українські виробники молока і молочних продуктів отримали можливість експортувати свою продукцію в Кувейт – країни погодили відповідні ветеринарні сертифікати.

Про це йдеться в повідомленні Міністерства закордонних справ України.

Читайте такожВ Україні скорочується сільгоспвиробництво - Держстат

Відео дня

"Регіон Затоки, зокрема Кувейт, цікавить багатьох українських виробників харчових продуктів. Я радий повідомити, що сьогодні ми створили для них додаткові можливості заробляти на цьому ринку завдяки спільній роботі МЗС і Держпродспоживслужби. У довгостроковій перспективі це також посилить позиції України як постачальника аграрної та харчової продукції до Кувейту", - наводяться в повідомленні слова глави МЗС Дмитра Кулеби.

У міністерстві нагадали, що для українських виробників молока і молочних продуктів це вже п'ятий експортний ринок, відкритий з початку 2021 року. Раніше свій ринок для українських молочників відкрили Ліван, Японія, Аргентина та Лівія.

Україна та світовий експорт

  • Україна у 2020 році відкрила 12 нових ринків для експорту продукції, погодила 35 експортних сертифікатів і пройшла 2 аудити Європейського Союзу за системою оцінки державного контролю за виробництвом риби та рибних продуктів, м'яса птиці та продуктів з нього.
  • З початку 2021 року Україна відкрила 8 нових ринків для експорту агропродукції.
  • У лютому 2021 року Ліван відкрив свій ринок для імпорту молока і молочних продуктів українських виробників, а Ефіопія – для імпорту українських яєць.
  • 9 березня 2021 року Японія відкрила свій ринок для українського молока.