Глава агрополітики обурений розбіжностями навколо створення Міністерства / REUTERS

Міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко обурений розбіжностями в уряді навколо створення профільного аграрного міністерства.

Читайте такожНовий міністр агрополітики розповів про пріоритети роботи на посадіПро це він повідомив на прес-конференції, присвяченій обговоренню розвитку агросектору України в рамках проекту Національної економічної стратегії - 2030.

"За два місяці з моменту призначення міністра аграрної політики у нас досі немає Міністерства. Досі ми знаходимося в процесі дискусій, погоджень, пошуку варіацій на тему, Яким має бути Міністерство", - сказав він.

Відео дня

При цьому, за словами Лещенка, є чинне положення від 2015 року Про створення Мінагропроду, яке є правовою основою функціонування Міністерства.

Він додав, що ліквідація міністерства у 2019 році призвела до "диверсії в країні", коли агросектор змушений доводити свою важливість і те, що галузі необхідно своє міністерство.

Що цьому передувало

  • 17 грудня 2020 року Верховна Рада призначила екс-голову Держгеокадастру Романа Лещенка міністром аграрної політики та продовольства України.
  • 28 грудня Кабінет Міністрів ухвалив рішення, необхідне для відтворення Міністерства аграрної політики та продовольства України.
  • Відновлення роботи Міністерства аграрної політики та продовольства України неодноразово переносилося, останній раз - з лютого на березень 2021 року, оскільки повноваження нового Міністерства досі не визначені.