САП повідомила про підозру двом колишнім чиновникам / фото УНІАН

Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила про підозру двом колишнім службовцям найбільшої в Україні газодобувної компанії "Укргазвидобування", яких викрили в отриманні 1 млн дол. хабара за підписання контракту на поставку продукції приватною компанією.

Читайте такожДвох чиновників «Укргазвидобування» затримали за отримання відкатів на 17 мільйонів

Про це відомство повідомило на своїй сторінці в Facebook.

Відео дня

«6 березня 2019 року прокурорами САП при оперативному супроводі СБУ було затримано і повідомлено про підозру двом колишнім високопосадовцям «Укргазвидобування», викритим в отриманні 1 млн доларів США неправомірної вигоди», - сказано в повідомленні.

Зазначається, що за цю «винагороду» чиновники «Укргазвидобування» підписали договір з приватною компанією на поставку продукції держкомпанії.

«Співробітникам інкримінується вчинення злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України, тобто одержання неправомірної вигоди, вчиненого за попередньою змовою групою осіб», - уточнює САП.

За інформацією прокуратури, зараз цих осіб затримано в порядку ст. 208 КПК України, а до суду направлено клопотання про обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Довідка УНІАН. «Укргазвидобування» - найбільша газовидобувна компанія України, частка якої в загальному обсязі видобутку вуглеводнів в країні становить понад 70%. 100% акцій компанії належать державному холдингу «Нафтогаз України».