Теперішнє "Київтеплоенерго" є правонаступником "Київенерго" / фото УНІАН

Верховний суд відмовив Національній акціонерній компанії "Нафтогаз України" у стягненні з комунального підприємства столиці "Київтеплоенерго" заборгованості за поставлений компанією газ у розмірі 97,2 мільйона гривень.

Читайте такожТепловики та газзбути заборгували "Нафтогазу" понад 62 мільярди

Відповідне рішення опубліковано на сторінці суду в Facebook.

Відео дня

У рішенні сказано, що у 2018 році "Нафтогаз" звернувся з позовом до компанії "Київенерго", яка забезпечувала жителів Києва теплом і гарячою водою до травня минулого року, з вимогою виплатити 97,2 мільйона гривень за порушення згідно з договором на постачання газу.

В ході розгляду справи сторони звернулися до суду з проханням змінити сторону відповідача на підприємство "Київтеплоенерго", яке є правонаступником минулого постачальника послуг, оскільки нова компанія взяла на себе борги з оплати послуг споживачами, а також майно по виробленню теплової енергії.

Своїм рішенням Верховний суд підтвердив рішення апеляційного та касаційного судів, які прийшли до висновку, що в даному випадку таке правонаступництво буде мати важкі боргові наслідки для нового користувача, який не може нести відповідальність за неефективне використання об'єктів теплопостачання попереднім управителем, оскільки це обмежить його в праві самостійного здійснювати господарську діяльність з метою досягнення економічних результатів.

Постанова суду є остаточною та оскарженню не підлягає.

Як повідомляв УНІАН, з 1 травня 2018 року виконавцем послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води є КП "Київтеплоенерго". Це спеціалізоване муніципальне підприємство, покликане виконувати роботу замість ПАТ "Київенерго".

Довідка УНІАН. КП "Київтеплоенерго" забезпечує столицю України теплом і гарячою водою. Підприємство здійснює ліцензійну діяльність з вироблення, транспортування та постачання теплової енергії мешканцям Києва. Теплова енергія транспортується за допомогою магістральних та розподільчих мереж загальною протяжністю 2,7 тисячі кілометрів у 2-трубному обчисленні. Теплові мережі є майном територіальної громади міста Києва.