«Еру трейдинг» вперше в Україні імпортувала електроенергію зі Словаччини та Угорщини / фото УНІАН

Приватний енерготрейдер «Еру трейдинг», дочірня компанія американської корпорації ERU Corporation, вперше в історії України імпортувала електроенергію зі Словаччини та Угорщини, що наближає нашу країну до інтеграції українського ринку в енергетичні ринки Європи, повідомляє компанія.

Читайте такожНовий ринок електроенергії в Україні запрацював: подробиці

«Еру трейдинг», дочірня компанія американської корпорації ERU Corporation, вперше в історії України імпортувала електроенергію зі Словаччини та Угорщини, що відбулося в межах так званого Бурштинського енергоострова. Максимальна потужність імпортованої електроенергії становить 130 МВт», - сказано в повідомленні.

Відео дня

У компанії зазначили, що подія стала можливою завдяки підтримці європейських партнерів компанії, а також проактивної позиції команди НЕК «Укренерго» та представників Європейської комісії.

За інформацією компанії, початок імпорту електроенергії в межах Бурштинського енергоострова – це черговий крок до інтеграції українського ринку в енергетичні ринки Європи і запорука справедливої конкурентної ціни для кінцевих споживачів.

Як повідомляв УНІАН, розширення синхронної зони енергосистеми континентальної Європи ENTSO-E за рахунок приєднання енергосистеми України є складовою забезпечення інтеграції ринку електроенергії України у внутрішній енергетичний ринок Європейського Союзу, який вже включає 41 системного оператора та 34 країни-учасниці.

Бурштинський енергоострів - виділена частина Об'єднаної енергетичної системи України, утворений Бурштинською ТЕС, Калуською ТЕЦ і Теребле-Рікською ГЕС і прилеглими електричними мережами.

Бурштинська ТЕС - одна з найбільших теплових електростанцій України. На станції встановлено 12 пиловугільних енергоблоків (8 по 195 МВт і 4 по 185 МВт). Фактична потужність станції становить 1750 МВт за проектної потужності 2300 МВт. Станція розташована на перетині ліній електропередачі, що з'єднують Україну з енергосистемами Угорщини, Словаччини та Румунії. Бурштинська ТЕС постачає електроенергію на експорт, а також для жителів Івано-Франківської, Львівської та Закарпатської областей.

Довідка УНІАН. «Еру трейдінг» - приватний енерготрейдер в Україні, дочірня компанія ERU Corporation. Кінцевим бенефіціаром є громадянин США Дейл Веслі Перрі та громадянин України Ярослав Мудрий, компанія зареєстрована у 2016 році.