Ілюстрація / REUTERS

Дочірня компанія найбільшого газодобувного підприємства "Укргазвидобування" - "Укрбургаз" тимчасово призупинила роботи з буріння газових свердловин у зв'язку з закінченням строку дії дозволу на виконання робіт підвищеної небезпеки, повідомляє компанія.

Читайте такожВ Україні відкрили два нових родовища газу

"У зв'язку з необхідністю продовження терміну дії дозволу на виконання робіт підвищеної небезпеки, виданого "Укрбургазу", низка робіт, передбачених цим дозволом, з 00:00 29 липня 2019 року тимчасово припинені", - сказано в повідомленні.

Відео дня

У компанії зазначили, що триває робота з відповідними органами щодо отримання зазначених дозвільних документів, і висловили надію на якнайшвидше отримання дозвільних документів для поновлення робіт.

Крім того, в компанії повідомили, що в Шебелинському відділенні бурових робіт "Укрбургаза" в Харківській області 28 липня о 15:30 стався нещасний випадок, в результаті якого загинув бурильник 1981 року народження. Подія сталася на свердловині № 120 "Приштокова". На даний час ведеться розслідування нещасного випадку.

Як повідомляв УНІАН, найбільша державна газодобувна компанія "Укргазвидобування" у 2018 році збільшила обсяги буріння у порівнянні з минулим роком на 30,8% - до рекордних 314 тисяч метрів.

Довідка УНІАН. "Укргазвидобування" – найбільша газовидобувна компанія України, частка якої в загальному обсязі видобутку вуглеводнів в країні становить 70%. 100% акцій компанії належать державному холдингу "Нафтогаз України".