Герус заявив, що ціну на електроенергію для неприбуткових споживачів можна знизити / фото УНІАН

Представник президента України у Кабінеті міністрів Андрій Герус розповів під час брифінгу, як можна знизити ціну на електроенергію для непобутових споживачів на 20%.

Про це повідомляє прес-служба Офісу президента.

Президент України Володимир Зеленський провів нараду з представниками Кабінету Міністрів та профільних відомств щодо ситуації на ринку електроенергії.

Відео дня

За результатом наради Герус на брифінгу повідомив, що досягнута домовленість, яка складається з трьох кроків, необхідних для зниження цін на електроенергію.

За словами представника президента в КМ, Кабінет Міністрів повинен затвердити постанову про покладення спецобов`язків на компанії "Укргідроенерго" та "Енергоатом".

Читайте такожСправа Роттердам+: адвокат просить суд не обирати запобіжний захід екс-голові НКРЕКП

"Ми очікуємо, що ця постанова дозволить знизити тариф "Укренерго" більш ніж в три рази. Зараз це 32 копійки за кВт/год, а очікується 8-9 копійок", - сказав Герус.

Також він додав, що ще одним фактором, який сприятиме здешевленню електроенергії, повинна стати зміна price caps (граничного обмеження ціни електроенергії). Підвищити нічну ціну на 10%, а денну ціну знизити на 20%.

"Таким чином, це може дати додаткове зниження кінцевого тарифу для споживача ще на 9%", - заявив Герус.

За його словами, якщо здійснити ці три заходи, то можна отримати близько 20% зменшення тарифу для всіх непобутових споживачів.