Ілюстрація REUTERS

Новий міністр енергетики та охорони навколишнього середовища України Олексій Оржель очолить українську делегацію на тристоронніх переговорах між Росією, Україною і ЄС про продовження транзиту російського газу через територію нашої країни до 1 січня 2020 року.

Читайте такожСкільки російського газу прокачала Україна: свіжі цифри

Як повідомляє прес-служба міністерства, про це Оржель повідомив під час телефонної розмови з віце-президентом Єврокомісії Марошем Шефчовичем.

Відео дня

«Українська делегація, яку я очолю, готова взяти участь у тристоронніх газових переговорах вже цього місяця», - цитує прес-служба Оржеля.

В ході розмови сторони зазначили, що співпраця у сфері енергетики має залишатися одним із пріоритетів відносин України і ЄС, а інтеграція в енергетичні ринки ЄС сприятиме зміцненню енергетичної безпеки обох сторін.

Як повідомляв УНІАН, вчора, 3 вересня, віце-президент Єврокомісії Марош Шефчович повідомив про проведену продуктивну телефонну розмову з новим міністром енергетики і навколишнього середовища України Олексієм Оржелем, під час якої вони обговорили анбандлінг "Нафтогазу" і тристоронні газові переговори.

Довідка УНІАН. Чинний транзитний контракт України з російським «Газпромом» було укладено у 2009 році терміном на 10 років. Після його завершення (з 2020 року) російський монополіст має намір максимально скоротити транзит свого газу через територію України.

За інформацією ЗМІ, чергові тристоронні переговори Україна - Європейський Союз - РФ з питань транзиту газу після 2019 року можуть відбутися 16 вересня цього року.