Ілюстрація REUTERS

«Газопостачальна компанія «Нафтогаз України», яка входить до групи «Нафтогаз», почала імпорт електроенергії з Білорусі і її продаж на українському ринку, повідомила прес-служба компанії.

Читайте такожЯк створюватимуть незалежного оператора ГТС: Кабмін розкрив план відділення «труби» від «Нафтогазу»

«Група «Нафтогаз» використовує всі можливості, щоб запропонувати клієнтам енергетичні продукти на найкращих умовах. Зокрема, ми диверсифікуємо закупівлі електроенергії, почали її імпорт за довгостроковим контрактом з «Біленерго», - цитує прес-служба слова директора з питань інтегрованого газового бізнесу «Нафтогазу» Андрія Фаворова.

Відео дня

Відзначається, що перші імпортовані обсяги компанія вже реалізувала на ринку «на добу вперед» і на балансувальному ринку.

У прес-служба нагадали, що «Газопостачальна компанія «Нафтогаз України» займається постачанням газу й електроенергії по всій території України.

Як повідомляв УНІАН, 1 липня 2019 року в Україні почав працювати новий ринок електроенергії відповідно до Закону «Про ринок електроенергії», який було ухвалено в квітні 2017 року.

Довідка УНІАН. НАК «Нафтогаз України» - найбільша державна вертикально інтегрована нафтогазова компанія України, підприємства якої видобувають близько 90% газу і нафти в країні. НАК займається розробкою родовищ, видобутком нафти і газу, їх транспортуванням, а також реалізацією нафтопродуктів через власну мережу АЗС.

У вересні 2018 року «Нафтогаз України» створив три дочірні компанії для поставок газу безпосередньо промисловості, теплокомуненерго і населенню, виключаючи з ланцюжка поставок облгази, більшість з яких належить бізнесменові Дмитру Фірташу.

Населенню газ постачатиме компанія «Газопостачальна компанія «Нафтогаз України» (ГПК), теплокомуненерго - «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Тепло», комерційним клієнтам - «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг».