Ілюстрація REUTERS

Відбулася двостороння зустріч між міністром енергетики і захисту навколишнього середовища України Олексієм Оржелем і міністром енергетики Російської Федерації Олександром Новаком у рамках переговорів з підготовки до підписання договору про транспортування газу через українську газотранспортну систему.

Читайте такожОржель: якщо ми підпишемо контракт з «Газпромом», ціна на газ може бути однією з найнижчих в історії

Як йдеться на сайті урядового порталу, зустріч відбулася 28 листопада у Відні.

Відео дня

Зазначається, що сторони обговорили можливість підписання договору відповідно до європейських правил і домовилися активізувати роботу.

«У переговорному процесі уряд діє винятково в інтересах українського народу і кожного українця зокрема. Разом з європейською стороною уряд відстоює позицію, що це мають бути європейські правила і довгостроковий контракт», - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що переговори триватимуть у різних форматах далі.

За словами міністра енергетики та захисту навколишнього середовища Олексія Оржеля, підписання довгострокового договору на транспортування газу відповідно до європейського законодавства і на економічно обґрунтованих умовах - це питання енергетичної безпеки не лише України, а й Європи.

Він також акцентував, що це була робоча двостороння зустріч у рамках процесів з тристоронніх переговорів: Україна, РФ і ЄС.

Як повідомляв УНІАН, раніше в Кремлі заявили, що переговори щодо газу з Україною тривають, зараз йде обмін комерційними пропозиціями.