«Турецький потік» - газопровід протяжністю близько 1 тис. км, що проходить по дну Чорного моря / фото gazprom.ru

Президенти Туреччини Реджеп Таїп Ердоган і Росії Володимир Путін завтра візьмуть участь у церемонії введення в експлуатацію газопроводу «Турецький потік» в обхід України дном Чорного моря.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Кремля.

«8 січня Володимир Путін відвідає з робочим візитом Турецьку Республіку (м. Стамбул) для участі в церемонії введення в експлуатацію газопроводу «Турецький потік», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Також Ердоган і Путін проведуть переговори, в ході яких планується обговорити питання подальшого розвитку російсько-турецького співробітництва та актуальну міжнародну проблематику, включаючи ситуацію в Сирії та Лівії.

Сьогодні Путін прибув з візитом у Дамаск.

«З аеропорту Володимир Путін попрямував до командного пункту угруповання військ збройних сил РФ в Сирійській Арабській Республіці, проїхав вулицями Дамаска. У командному пункті Путіна зустрів президент Сирії Башар Асад», - йдеться в повідомленні прес-служби Кремля.

Глави двох держав заслухали доповіді військових про стан справ в різних регіонах країни.

Читайте такожВ РФ розповіли, коли сподіваються запустити "Північний потік-2"

Довідка УНІАН. «Турецький потік» - газопровід протяжністю близько 1 тис. км, що проходить дном Чорного моря з Краснодарського краю РФ до Туреччини. Його перша нитка, будівництво якої завершилося в квітні 2018 року, призначена для турецького ринку, друга - для поставок країнам Південної та Південно-Східної Європи. Потужність кожної гілки становить 15,75 млрд куб. м газу на рік.

Директор компанії «Оператор ГТС України» Сергій Макогон заявляв, що введення в експлуатацію обхідного російського газопроводу «Турецький потік» для України означає майже повну зупинку транзиту південним напрямком до Туреччини, але значно більший ризик створює для країн Південної Європи і Молдови, які отримують газ тільки через Україну і не мають іншого способу отримати блакитне паливо.