Майк Помпео / фото REUTERS

США планують виділити 1 млрд доларів на підтримку енергетичної незалежності європейських країн, що входять до «Ініціативи Тримор’я».

Про це державний секретар Сполучених Штатів Америки Майк Помпео сказав під час виступу на Мюнхенській конференції з безпеки, яка транслюється на сайті конференції.

Читайте такожСША готують черговий пакет санкцій проти російського "Північного потоку-2" – ЗМІ

Відео дня

Він сказав, що Сполучені Штати підтримують суверенітет, процвітання і енергетичну незалежність європейських «друзів».

«Я хочу оголосити, що у рамках міжнародного співробітництва й за підтримки Конгресу Сполучених Штатів ми маємо намір виділити до 1 мільярда доларів центральноєвропейським і східноєвропейським країнам «Ініціативи трьох морів»», - заявив Помпео.

Держсекретар США додав, що кошти буде виділено з метою активізувати інвестування приватного й енергетичного секторів «для захисту свободи і демократії у світі».

Як відомо, США виступають проти будівництва газопроводу «Північний потік-2».

Як повідомляв УНІАН, 26 листопада 2019 року президент Володимир Зеленський заявив, що Україна зацікавлена у приєднанні до "Ініціативи трьох морів".

Довідка УНІАН. Ініціатива Тримор’я – неформальне об’єднання 12 держав ЄС, розташованих між Балтійським, Адріатичним та Чорним морями: Австрії, Болгарії, Хорватії, Чехії, Естонії, Литви, Латвії, Польщі, Румунії, Словаччини, Словенії та Угорщини.