Ілюстрація REUTERS

Вартість бареля північноморської Brent на торгах у Лондоні у вівторок зросла на 6%. За даними Market Watch, станом на 04:03 за Києвом котирування досягли позначки $36,54, що на $2,17 більше, ніж після відновлення торгів.

Читайте такожОбвал світових цін на нафту: експерт розповів, чи готова Україна до нової кризи

Зростає і вартість бареля техаської WTI. Травневі ф'ючерси зросли на 5,08%, до позначки $32,72, передає РБК.

Відео дня

Як зазначає Bloomberg, зростання котирувань відбувається після серйозного падіння (більш ніж на $10) в понеділок, коли зниження цін за добу стало рекордним з 1991 року. Причиною стала реакція трейдерів на відсутність домовленості ОПЕК+ у зв'язку з небажанням Росії піти на угоду, що передбачає значне скорочення видобутку.

Аналітик компанії OANDA Джеффрі Хейлі пояснив зростання котирувань невеликою корекцією після того, що сталося вдень раніше. «Нічого принципово нового не сталося після невдачі угоди ОПЕК+», — заявив він.

При цьому, як повідомляє Bloomberg, великі банки, такі як Citigroup Inc., Societe Generale SA і Goldman Sachs Group Inc., допустили подальше зниження котирувань.

Напередодні курс долара до російського рубля на міжнародному позабіржовому ринку Forex підскочив на 8,6%, до 74,5 руб. Валютні торги на Московській біржі не проводилися у зв'язку з вихідним днем.