Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів на сьогоднішньому засіданні ухвалив низку кадрових рішень, серед яких – призначення заступником міністра енергетики та захисту навколишнього середовища Юрія Миколайовича Бойка.

Читайте такожВ.о. міністра енергетики Буславець належить до однієї з найбільших енергетичних олігархічних груп - експерт

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив народний депутат – представник Кабінету міністрів у Верховній Раді Василь Мокан.

Відео дня

За його словами, Кабмін також призначив Інну Голованчук заступником міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, Микиту Лагутіна – заступником голови Державної служби України з безпеки на транспорті, а Володимира Бучка – державним секретарем Міністерства інфраструктури України.

Галущенко Герман та Хартмут Якоб призначені віце-президентами державного підприємства "Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом".

Довідка УНІАН. Держпідприємство "НАЕК "Енергоатом" – найбільший виробник електроенергії в Україні з часткою сукупного виробництва понад 50% у загальному обсязі виробництва електроенергії України. На "Енергоатом" покладено функції експлуатуючої організації, яка відповідає за безпеку експлуатації всіх АЕС країни.

По встановленої потужності ядерних енергоблоків Україна посідає сьоме місце у світі. Всі реактори типу ВВЕР. В Україні діє 4 атомних електростанції з 15 енергоблоками, одна з яких, Запорізька АЕС, з 6 реакторами загальною потужністю 6000 МВт є найбільшою в Європі.