Запуск конкурентного ринку газу для населення знову перенесено на один місяць / фото УНІАН

Кабінет міністрів України продовжив покладання на НАК "Нафтогаз України" спеціальних зобов'язань (ПСО) з продажу природного газу за пільговими цінами для потреб населення до 1 серпня 2020 року.

Про це на брифінгу за підсумками сьогоднішнього засідання Кабміну заявила в. о. міністра енергетики Ольга Буславець.

За її словами, після скасування ПСО кожен споживач повинен мати гарантовані поставки газу, але поки відповідного постачальника в Україні не обрано. Вчора міністерство оголосило конкурс на «Постачальника останньої надії», протягом наступного місяця він буде обраний.

Відео дня

Читайте такожУкраїна з початку року збільшила імпорт газу на чверть

«Сьогодні Кабмін для проведення всіх необхідних умов продовжив дію ПСО до 1 серпня, тобто це необхідна норма, щоб забезпечити поставки газу населенню», - сказала Буславець.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці квітня Кабінет міністрів України продовжив покладання на НАК "Нафтогаз України" спеціальних зобов'язань з продажу природного газу за пільговими цінами (ПСО) виробникам теплової енергії до 1 травня 2021 року, а для потреб населення - до 1 липня 2020 року.

Глава «Нафтогазу України» Андрій Коболєв раніше заявляв, що відкриття в Україні конкурентного ринку газу для населення дозволить «Нафтогазу» залучити додатково мільярди гривень, які можна спрямувати на збільшення надходжень у державний бюджет.

У червні оптова ціна на природний газ для потреб населення, виробників тепла та інших захищених споживачів, яким НАК «Нафтогаз України» поставляє газ в рамках спеціальних зобов'язань (ПСО), становила 2,142 тис. грн за тисячу кубометрів (без урахування ПДВ, націнки газозбутів і витрат на транспортування газу магістральними і розподільними трубопроводами), що на 5,9% менше, ніж у травні 2020 року.