РФ завдала нових ударів по Україні 16 лютого / facebook.com/GeneralStaff.ua

Незважаючи на пошкодження кількох об’єктів критичної інфраструктури внаслідок чергової атаки росіян, в Україні достатньо обсягів виробленої електроенергії для забезпечення потреб споживачів.

Як повідомляє прес-служба Міністерства енергетики з посиланням на міністра Германа Галущенка, п‘яту добу поспіль генерації електроенергії достатньо для забезпечення потреб споживачів.

За словами міністра, сьогодні генерація електроенергії продовжить забезпечувати її споживання, з‘явився певний резерв потужності. Більше половини електроенергії країни виробляють Рівненська, Південноукраїнська та Хмельницька АЕС.

Відео дня

В Одеській області у зв’язку з ремонтами мереж можливі стабілізаційні відключення.

Крім того, у Харківської області енергетики менш ніж за добу завершили ремонтні роботи та відновили електропостачання у Куп‘янску та прилеглих районах, які напередодні було знеструмлено в результаті ворожих обстрілів.

ОНОВЛЕНО 11:35. Через відсутність дефіциту потужності ліміти споживання до областей на сьогодні не доводились, інформує "Укренерго": "Дефіцит потужності в енергосистемі відсутній вже п’яту добу поспіль і сьогодні наразі теж не прогнозується".

При зростанні споживання можливе застосування відключень.

Масований удар по Україні 16 лютого - що відомо

Сьогодні вночі, 16 лютого, російські окупаційні війська завдали масованого ракетного удару по території Україні, зокрема по об’єктах критичної інфраструктури.

За даними Повітряних сил ЗСУ, супротивник випустив по Україні 32 крилаті ракети повітряного та морського базування. Силами та засобами Повітряних сил було знищено 14 крилатих ракет Х-101/Х-555, "Калібр" та дві керовані авіаційні ракети Х-59.

Декілька крилатих ракет Х-22 досягли своїх цілей, уразивши об’єкти критичної інфраструктури.

У Повітряних силах вкотре нагадали, що наразі на озброєнні українських військових немає вогневих засобів, здатних знищувати цей тип ракет.

Вас також можуть зацікавити новини: