Дочка "Нафтогазу" в Єгипті вирішила зайнятися пошуками води / REUTERS

Філія дочірнього підприємства НАК "Нафтогаз України" в Арабській Республіці Єгипет (Branch of Naftogaz Overseas Petroleum Co. in ARE) допоможе місцевим жителям у пошуках прісної води, повідомляє прес-служба НАК.

Читайте також"Нафтогаз" вперше отримав прибуток від видобутку нафти і газу в Єгипті

Зазначається, що "Нафтогаз" надасть місцевій громаді, яка проживає в районі міста Асьют, геологічні дані, які допоможуть у пошуках підземних джерел прісної води.

Відео дня

"У Єгипті існують великі труднощі з пошуком джерел питної води. А оскільки наша філія в будь-якому випадку вивчає геологію місцевості, ми з радістю відгукнулися на прохання місцевої громади поділитися інформацією і допомогти місцевим жителям. Ми дотримуємося високого рівня соціальної та екологічної відповідальності незалежно від того, де ведемо розвідку і видобуток", - цитує прес-служба Першого заступника голови правління "Нафтогазу" Сергія Перелому.

У компанії нагадали, що для ефективного розвитку активів Групи "Нафтогаз" в Єгипті планується прискорити зростання видобутку вуглеводнів на концесійній ділянці Alam El Shawish East Western Desert, а також прискорити реалізацію основних інфраструктурних проектів.

Довідка УНІАН. НАК "Нафтогаз України" - найбільша державна вертикально інтегрована нафтогазова компанія України, підприємства якої видобувають близько 90% газу і нафти в країні. НАК займається розробкою родовищ, видобутком нафти та газу, їх транспортуванням, а також реалізацією нафтопродуктів через власну мережу АЗС.

НАК реалізує проекти з видобутку вуглеводнів на території Alam Еl Shawish East в Західній пустелі та територіях South Wadi El Mahareeth і Wadi El Mahareeth в Східній пустелі Єгипту. У 2009 році отримано перший промисловий приплив нафти, а у 2014 - природного газу.