"Укргазвидобування" ввело в експлуатацію дві свердловини / Ілюстрація REUTERS

Напередодні зими Україна запустила дві потужні газові свердловини, які разом дають майже 500 тисяч кубометрів газу на добу, повідомляє Міністерство енергетики України.

"Укргазвидобування" ввело в експлуатацію дві свердловини: разом вони дають майже 500 тисяч кубометрів газу на добу", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що одна зі свердловин — розвідувальна, розміщена на нещодавно відкритому родовищі. Інша – експлуатаційна, на родовищі, якому понад 50 років.

Відео дня

Ситуація з газом

На початку липня 2023 року в Україні запустили нові газові свердловини. "Укргазвидобування" запустило в роботу три високопродуктивні свердловини з сумарним дебітом 425 тис. куб. м газу на добу. Дві з них – нові, третя отримала нове життя після капітального ремонту.

14 липня 2023 року в Україні пробурили найглибшу свердловину за всю історію "Нафтогазу". "Укргазвидобування" завершило буріння нової розвідувальної свердловини глибиною 6 тисяч 600 м, яка стала найглибшою в історії компанії. 

Станом на 15 серпня 2023 року Україна суттєво збільшила щоденний видобуток газу. Фахівці "Укргазвидобування" ввели в експлуатацію Ще дві свердловини з сумарним видобутком понад 430 тисяч кубометрів газу на добу.

До опалювального сезону Україна планувала накопичити 14,7 мільярдів кубометрів природного газу, проте вже зараз у сховищах зберігається 16 мільярдів кубометрів газу.

Вас також можуть зацікавити новини: