Перше місто в Україні завершує опалювальний сезон 2023 / фото ua.depositphotos.com

Опалення в Дніпрі почнуть відключати вже з середи, 22 березня. Місто стане першим в Україні, який завершить опалювальний сезон.

"У зв'язку з підвищенням середньодобової температури повітря в Дніпрі до 8°c опалювальний сезон з 22 березня буде завершено", - повідомив заступник міського голови Дніпра Михайло Лисенко.

За його словами, рішення завершити опалювальний сезон було прийнято через допустимий температурний режим. Крім того, у місцевих жителів є заборгованість перед теплопостачальними підприємствами.

Відео дня

Опалювальний сезон 2023 в Україні - що відомо

Голова Комітету Верховної Ради з питань енергетики та ЖКГ Андрій Герус заявив, що з 20 березня частина регіонів можуть завершити опалювальний сезон. Таке рішення приймає місцева влада.

Зазвичай опалювальний сезон в Україні закінчується в середині квітня, але все залежить від погоди і температурного режиму.

Своєю чергою міський голова Кам'янського в Дніпропетровській області Андрій Білоусов заявив, що опалення в місті відключать вже 25 березня, що дозволить заощадити мільярди гривень.

При цьому міський голова Житомира Сергій Сухомлин вказав, що не має необхідності заздалегідь відключати опалення жителям міста.

Вас також можуть зацікавити новини: