В "Укренерго" назвали регіони, де найважча ситуація з енергосистемою / фото УНІАН, Олександр Гіманов

Найбільше від масованих атак Росії по українській енергосистемі в різні періоди постраждали Київ, Одеса, Дніпро, а також Дніпропетровська, Миколаївська, Херсонська та Харківська області.

Як повідомив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький під час інформаційного телемарафону, це залежить від часу, оскільки після різних масованих атак різні регіони опиняються в більш скрутному становищі, ніж інші.

"Ми пам’ятаємо, які у нас були проблеми після обстрілу дронами-камікадзе Одеси. Ми пам’ятаємо, що у нас після одного з масованих ракетних обстрілів були проблеми в Дніпрі і Дніпропетровській області. Нещодавно були проблеми в Києві. Зараз у нас є значні пошкодження в західному регіоні, на Півдні нашої країни. Зокрема, в Миколаївській, в Херсонській і в Харківській області теж. Це якраз ті області, які найбільше постраждали від масованих атак", - сказав Кудрицький.

Відео дня

Він запевнив, що в компанії працюють над тим, щоб повністю відновити можливість подати електроенергію всім споживачам. Також в компанії будуть паралельно працювати над тим, щоб якомога більше генеруючих потужностей повернулося в систему, щоб загальний дефіцит електроенергії був мінімізований.

Масовані атаки Росії і відключення світла - що повідомлялося

Як повідомляв УНІАН, російські загарбники здійснили вже 10 масованих ракетних атак і кілька хвиль запусків дронів по об'єктах енергетичної інфраструктури України.

13 грудня президент Володимир Зеленський заявив, що Україні на поверхневе відновлення енергооб'єктів необхідно не менше 1,5 млрд євро. За словами президента, більшість українських електростанцій пошкоджено або зруйновано в результаті російських обстрілів.