На Київщині почалися аварійні відключення світла / фото УНІАН

Через погіршення погоди у Київській області відбулися аварійні відключення світла.  Про це з посиланням на дані ДТЕК повідомляє Київська ОВА.

Найбільше відключень у Вишгородському, Києво-Святошинському та Васильківському енерговузлах. 

Як повідомляється, наразі знеструмлено близько 60 населених пунктів, які постраждали від негоди. Без світла - понад 30 тисяч клієнтів.

Відео дня

"Бригади компанії працюють у посиленому режимі, аби ліквідувати аварійні вимкнення та максимально швидко відновити роботу обірваних поваленими деревами ділянок електромереж. До робіт залучено 108 бригад", - цдеться у повідомленні.

Водночас стабілізаційні відключення почалися і в Києві. "У частині Голосіївського, Святошинського, Шевченківського та Солом’янського районів відбуваються відключення згідно зі стабілізаційними графіками", - повідомили в ДТЕК.

В компанії пояснили, що через зниження температури та існуючі пошкодження енергосистеми, енергооб'єкти не можуть передавати енергію, яка наразі необхідна для всіх мешканців цих районів і відбувається перевантаження електромереж. Тому за командою диспетчера НЕК Укренерго для цих районів наразі застосовуються відключення згідно з графіками.

Оновлено 19:20. Стабілізаційні відключення електропостачання в Києві та Київській області скасовані. Про це повідомляє ДТЕК.

"Укренерго" скасував обмеження у Києві та області, що дозволяє повернути світло всім жителям регіону", - йдеться у повідомленні.

Проте зазначається, що ситуація в енергосистемі досі складна.

Погода у Києві та області - прогноз на сьогодні

За даними Укргідрометцентру, сьогодні на Київщині очікується хмарна погода.  Вдень прогнозується невеликий мокрий сніг, на дорогах місцями ожеледиця.

Вітер буде північно-західний, 7-12 м/с. Температура по області вдень 0...+5°, а у Києві вдень 0...+2°.

Вас також можуть зацікавити новини: