Зеленський закликав українців економити електрику в пікові години / фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський закликав українців свідомо обмежувати споживання електрики у пікові години.

Про це він сказав у вечірньому відеозверненні.

За словами президента, в областях тривають відновлювальні роботи після нещодавньої серії російських терористичних ударів.

Відео дня

"У більшості регіонів вже відновлена технічна можливість постачання електрики. Хоча у деяких містах і районах енергетики ще змушені застосовувати графіки стабілізаційних відключень", - зазначив Зеленський.

Він додав, що 15 обʼєктів, які російські терористи хотіли знищити, вже відновлені повністю, як будуть відновлені й усі інші.

"Звертаю вашу увагу, шановні українці: будь ласка, все ще потрібно свідомо обмежувати споживання електрики у пікові години, щоб уся енергосистема працювала стабільно. Це також елемент захисту нашої держави", - сказав глава держави.

Росія атакувала енергосистему України

Як повідомляв УНІАН, 10 і 11 жовтня російські окупанти здійснили наймасштабнішу атаку на енергосистему України за весь час війни. Окупанти намагалися вразити всі ланцюжки системи: теплоелектростанції і теплоелектроцентралі, підстанції, лінії електропередач.

у результаті Україна призупинила експорт електроенергії і ввела графіки аварійних відключень та режим економії в години пік.

Так, українців закликають до скорочення витрат електроенергії вранці-з 8 до 11 годин і ввечері - з 17 до 23.

Зокрема, вдень просять не включати одночасно кілька потужних електроприладів, а вранці і особливо ввечері - звести до мінімуму користування електрикою, бо саме в цей період споживання найбільше, отже - і навантаження на енергосистему.