Піонтковський вірить, що Путін може наважитися на теракт на Запорізькій АЕС / фото Енергоатом

Російський диктатор Володимир Путін може наважитися на теракт на території тимчасово окупованої Запорізької АЕС. Проте є фактори, які можуть завадити президенту РФ влаштувати ще одну техногенну катастрофу в Україні.

Як зауважив в ефірі "24 каналу" російський політолог та публіцист Андрій Піонтковський, він вірить у можливість здійснення росіянами теракту на ЗАЕС. За його словами, Путін знає, що за ядерний удар отримає відповідь, а тому захоче вчинити теракт – раніше він уже наказав підірвати греблю Каховської ГЕС на лівобережжі Херсонщини.

Проте, на думку Піонтковського, є низка факторів, які можуть стримати Путіна. Один із них – публічна заява президента України Володимира Зеленського про наміри окупантів щодо ЗАЕС. Крім того, таким фактором політолог вважає аналітичний матеріал The New York Times, а також дані Норвегії та США про те, що греблю Каховської ГЕС підірвала саме Росія.

Відео дня

"Зараз вже на 100% зрозуміло, що Каховська ГЕС була підірвана тільки зсередини саме російською стороною. Знову викрутитись у них вже не вийде", – додав Піонтковський.

Загроза теракту на Запорізькій АЕС

Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гросі, який днями прибув на окуповану Запорізьку АЕС, заявив, що ситуація на станції вкрай нестабільна. Зазначається, що організації відомо про "попереднє розміщення мін" по периметру станції і всередині неї. Водночас Гроссі наголошує, що ставок-охолоджувач не заміновано. 

Раніше очільник Головного управління розвідки МО України Кирило Буданов повідомляв, що росіяни замінували охолоджувач ЗАЕС. Якщо його буде виведено з ладу, на станцію чекають великі проблеми. 

Крім того, про загрозу теракту на Запорізькій АЕС попереджав президент України Володимир Зеленський. За його словами, Росія хоче підірвати ЗАЕС для дестабілізації ситуації в Україні.

Вас також можуть зацікавити новини: