Депутата стурбувало ставлення виконавчого директора групи "Нафтогаз" до системи ProZorro / фото ua.depositphotos.com

Народний депутат Олексій Мовчан заявив, що ініціатива виконавчого директора групи "Нафтогаз" Отто Ватерландера відмовитися від системи ProZorro при закупівлях компанії НАК "Нафтогаз України" викликає питання щодо його відповідності займаній посаді.

Про це нардеп написав у Facebook, коментуючи ініціативу сторони Ватерландера відмовитися від системи ProZorro при проведенні деяких закупівель.

"Той факт, що "Нафтогаз" останнім часом великі закупівлі проводить поза системою, в ручному режимі відбираючи учасників, заслуговує на увагу громадськості та правоохоронців. Занепокоєння також викликає той факт, що ви говорите, що ігнорування системи ProZorro це нормально. Щобільше, ви критикуєте правління НАКу за те, що воно наче заважає проводити "трансформацію закупівель". Я, як голова підкомітету із питань публічних закупівель Комітету Верховної Ради готовий обговорювати проблеми закупівель і шукати законодавчий спосіб їх вирішення. Але обхід системи - це не вирішення. Наглядові ради, які сформовано за принципами OECD, не можуть обходити інші принципи, які проповідують OECD, а саме прозорість в закупівлях. Це нелогічно і викликає запитання щодо відповідності їх займаним посадам", - зазначив депутат.

Відео дня

Раніше виконавчий директор групи "Нафтогаз" Отто Ватерландер заявив, що відмова компанії від системи Prozorro пояснюється необхідністю трансформації закупівель.