Ілюстрація REUTERS

Згідно з результатами дослідження, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг», в Україні поступово зростає кількість тих, хто підтримує ринкові відносини в противагу плановій економіці.

Читайте такожПрезидент заступився за український бізнес, не виходячи за рамки економічної угоди з ЄС - експерт

Найвища підтримка розвитку ринку спостерігається серед жителів Заходу. При цьому на Сході, незважаючи на те, що майже кожен третій тут підтримує повернення до планової економіки, дві третини все-таки підтримує ринок. Підтримка повернення до планової економіки щодо вище серед старших респондентів, жінок, непрацюючих, осіб з меншими доходами і з низьким рівнем освіти.

Відео дня
false

Кого опитували

Опитування проводилося серед населення України від 18 років і старше. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіоном і типом поселення. Вибіркова сукупність: 2000 респондентів. Особисте формалізоване інтерв'ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження не більше 2,2%. Терміни проведення: 2-9 червня 2018.

Як повідомляв УНІАН, за останні п'ять років в Україні більше ніж у півтора рази зріс запит на заняття підприємництвом. Сьогодні майже половина респондентів хотіли б мати власну справу.