Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів України очікує, що до кінця цього року середня заробітна плата в країні становитиме 10 тис. грн. Про це під час ефіру на одному з телеканалів заявив міністр соціальної політики Андрій Рева.

Читайте такожДержстат підрахував, скільки українців отримують зарплату вище 10 тисяч гривень

«Наприкінці року, в грудні, ми очікуємо, що середня заробітна плата в Україні досягне позначки в 10 тис. грн», - сказав він.

Відео дня

За його словами, країна впродовж трьох-чотирьох років зможе досягнути позначки в 15 тис. грн середньої зарплати.

«Якщо ми будемо забезпечувати всередині України політику заохочення зростання заробітних плат, ми реально за 3-4 роки зможемо на той рівень заробітної плати, який публічно озвучено, вийти. І це буде конкурентоспроможна заробітна плата, яка змусить людей замислитися, чи варто їхати за кордон чи залишитися в Україні. Це реально», - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, з 1 січня 2018 року мінімальна заробітна плата в Україні збільшилася до 3723 грн з 3200 грн. Уряд має намір розглянути можливість підвищення мінімальної зарплати до 4200 грн уже у другому півріччі поточного року в разі досягнення необхідного для цього економічного зростання.

Кабінет міністрів України прогнозує зростання середньої заробітної плати в Україні за підсумками 2018 року до 10 тис. грн.