Надходження ЄСВ в 2018 році зросли на 26,1% / фото УНІАН

Надходження єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (ЄСВ) у 2018 році збільшилися порівняно з 2017 роком на 26,1%, або на 47,2 млрд грн, - до 228 млрд грн.

Читайте такожНеобхідно підтримати пенсіонерів: Порошенко закликав бізнес погодитися на збільшення податків з великих зарплат

Як повідомила прес-служба Державної фіскальної служби України (ДФС), зокрема, тільки в грудні минулого року надходження ЄСВ становили 24 млрд грн, що більше показника грудня 2017 року на 20,8%.

Відео дня

У прес-службі підкреслили, що ДФС і надалі має намір контролювати дотримання податкового законодавства щодо виплати зарплати та інших доходів громадянам для забезпечення своєчасного здійснення пенсійних виплат та соціальних допомог.

Як повідомляв УНІАН, у листопаді минулого року Кабінет міністрів запропонував Верховній Раді збільшити максимальну базу нарахування єдиного соціального внеску до 25 мінімальних заробітних плат з 15 (до 104 тис. грн з 55,8 тис. грн) та запровадити регресивну шкалу розміру оплати ЄСВ.

Відразу після цього Європейська Бізнес Асоціація виступила проти "вибіркового збільшення" податкового навантаження на сумлінних платників податків.

Міністерство економічного розвитку і торгівлі також висловилися проти цієї ініціативи, оскільки вона суперечить логіці податкових реформ, які проводяться в країні з часів Євромайдану.