Найбільша сума виплачених коштів зафіксована в Києві та Київській області / фото УНІАН

Національний оператор поштового зв'язку «Укрпошта» у березні виплатив 1,9 млрд грн монетизованих субсидій на оплату комунальних послуг пенсіонерам, які отримують пенсію через поштові відділення, повідомляє прес-служба компанії.

Читайте такожУ Мінсоцполітики пояснили, звідки беруться субсидії на комуналку по 20 тисяч

Зазначається, що виплату на суму 1,9 млрд грн отримали близько 1 млн пенсіонерів.

Відео дня

«Середня сума виплачених субсидій становить 1 884 грн. За максимальним середнім розміром субсидій лідирують області - Чернігівська (3042 грн), Івано-Франківська (2801 грн), Волинська (2130 грн)», - йдеться у повідомленні.

При цьому, мінімальний середній розмір субсидій зафіксовано в Донецькій (1493 грн), Миколаївській (1445 грн) і Одеськый (1258 грн) областях. Максимальний розмір монетизованих субсидій становив 9273 грн.

«Найбільшу суму виплачених коштів зафіксовано в Києві та Київській області - понад 190,7 млн грн для майже 106 тисяч пенсіонерів, Харківській - понад 154,8 млн грн для майже 80 тисяч пенсіонерів, Львівській - понад 114 млн грн для понад 60 тисяч пенсіонерів» , - повідомляє прес-служба оператора.

Як повідомляв УНІАН, 1 березня міністр соціальної політики Андрій Рева повідомив, що в березні домогосподарства отримають гроші в розмірі призначеної їм субсидії за лютий, при цьому в деяких випадках сума такої виплати сягатиме 24 тис. грн.

З 1 березня 2019 року уряд України ввів автоматичну індексацію пенсій, за результатами якої пенсія зросла для 8,972 млн українських пенсіонерів з 10,2 млн пенсіонерів. З нового року уряд збільшив розмір пенсій військовим пенсіонерам.

Крім цього, в Україні стартувала монетизація субсидій на оплату комунальних послуг. Вона буде проходити в три етапи: перший етап почався 1 січня 2019 року і поширюється на тих громадян, які звертаються за субсидією з новим пакетом документів.

На другому етапі до монетизації мають бути залучені громадяни, яким буде призначено субсидію на неопалювальний період 2019 року, на третьому етапі очікується повний перехід на надання субсидій у грошовій формі.