Позов Насірова не зможе зупинити реформу Фіскальної служби / фото УНІАН

Судовий позов колишнього глави Державної податкової служби України Романа Насірова з вимогою зупинити конкурс на зайняття керівних посад у податковій та митній службах не буде перешкодою для реформування ДФС.

Читайте такожКабмін звільнив голову Фіскальної служби Насірова (відео)

Про це написала міністр фінансів України Оксана Маркарова на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Відео дня

"Як дізнатися, що реформа рухається в правильному напрямку, що конкурси відбуваються прозоро та їх результати турбують тих, хто не готовий до створення нової сервісної податкової служби та нової сильної митної служби? Ось - в хід йдуть останні козирі - спроби зупинити конкурси з допомогою суду", - написала Маркарова.

За словами міністра, позов Насірова "засмутить, але не зупинить", а юридична позиція Мінфіну про відсутність інших підстав для позову буде озвучена пізніше.

Як повідомляв УНІАН, у грудні 2018 року Кабінет міністрів прийняв рішення реорганізувати Державну фіскальну службу України шляхом поділу її на державні податкову і митну служби.

За інформацією Нацагентства України з питань державної служби, документи для участі в конкурсі на посади керівників податкової та митної служб подали 7 кандидатів.

Згідно з Меморандумом щодо нової програми співпраці України з Міжнародним валютним фондом, процес реорганізації ДФС планується завершити до кінця квітня поточного року.