Ілюстрація REUTERS

Деякі категорії громадян, зокрема, ветерани війни та жертви нацистських переслідувань, отримають до 5 травня щорічну разову соціальну допомогу в розмірі від 530 грн до 3850 грн, повідомили в прес-службі Міністерства соціальної політики України.

Читайте такожСума субсидій на комуналку зросла майже на 40%

Зокрема, відповідно до урядової постанови від 20 березня 2019 року, щорічну разову допомогу отримають: особи з інвалідністю внаслідок війни, колишні малолітні (яким на момент ув'язнення не виповнилось 14 років) в'язні концтаборів, гетто, інших місць примусового тримання, визнані особами з інвалідністю внаслідок загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин: I групи - 3850 грн, II групи - 3400 грн, III групи - 2950 грн.

Відео дня

Крім того, разову допомогу в розмірі 3850 грн отримають особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною.

Також по 1295 грн допомоги отримають учасники бойових дій, постраждалі учасники Революції Гідності та колишні неповнолітні (яким на момент ув'язнення не виповнилось 18 років) в'язні концтаборів, гетто та інших місць примусового тримання, а також діти, народжені в таких місцях.

Своєю чергою, члени сімей загиблих та дружини (чоловіки) померлих з інвалідністю внаслідок війни, дружини (чоловіки) померлих учасників бойових дій, учасників війни і жертв нацистських переслідувань отримають по 840 грн.

Крім того, учасники війни та колишні в'язні концтаборів, гетто, інших місць примусового тримання, особи, які були насильно вивезені на примусові роботи, діти партизанів, підпільників, інших учасників боротьби з націонал-соціалістським режимом у тилу ворога отримають по 530 грн допомоги.

Довідка УНІАН. Виплати здійснюються відповідно до постанови Кабміну від 20 березня 2019 року "Деякі питання виплати в 2019 році разової грошової допомоги, передбаченої законами України "Про статус ветеранів війни, гарантій їх соціального захисту" та "Про жертв нацистських переслідувань".