Суд відхилив апеляцію НБУ і залишив у силі рішення на користь екс-акціонерів / фото УНІАН

Рішення суду про денаціоналізацію ПриватБанку жодним чином не позначиться на фінансовій стабільності України і заощадженнях вкладників.

Про це заявив економіст Євген Невмержицький, передає «Обозреватель». Він закликав не панікувати і запевнив, що економічного колапсу в країні не буде.

Читайте такожКоломойський повернувся в Україну

Відео дня

13 травня суд відхилив апеляцію НБУ і залишив у силі рішення на користь екс-акціонерів ПриватБанку. Тепер регулятор має намір оскаржити його в порядку касації.

За словами Невмержицького, саме націоналізація ПриватБанку в 2016 році ознаменувала закінчення нестабільності і девальвації в Україні.

"У нас сьогодні за фактом є стабільність, ця стабільність триває майже 3 роки, вона почала відновлюватися до кінця "банкопаду" в 2016 році", – зазначив він.

Економіст наголосив, що і зараз фінансовій системі України нічого не загрожує.

"Яке б рішення (суду по Привату. – Ред.) не було – я сподіваюся, воно буде законним і на підставі фактів – в будь-якому випадку немає загрози, що якийсь колапс може настати. Навіть якщо суд, наприклад, ухвалить повертати гроші (екс-власнику банку Ігорю Коломойському. – Ред.) – це аж ніяк не означає, що гроші будуть відразу сплачені. Існують ще суди і так далі ", – зазначив експерт.

Він звернув увагу, що після націоналізації у керівництва і команди ПриватБанку було два роки, щоб при бажанні "спустошити" рахунки, але вони цього не зробили – а навпаки, доклали всіх зусиль, щоб зберегти гроші клієнтів і продовжити їх обслуговування.