Ілюстрація REUTERS

Україна може отримати наступний транш кредиту від Міжнародного валютного фонду у кінці літа або восени.

Читайте такожУкраїні, щоб уникнути кризи, важливо зберегти співпрацю з МВФ в найближчі 3 роки - Світовий банк

Про це заявив новопризначений секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Данилюк, відповідаючи на питання журналістів за підсумками зустрічі команди Зеленського з представниками місії Міжнародного валютного фонду.

Відео дня

«Після формування уряду після парламентських (виборів - УНІАН). Транш важливий, але він важливіший для Національного банку, він поповнює золотовалютні резерви. Зараз важливо, щоб уряд виконував свої зобов'язання як внутрішні, так і зовнішні. Тому тут важлива співпраця з МВФ... Кінець літа або восени (можна очікувати новий транш фонду - УНІАН)», - сказав Данилюк.

Як повідомляв УНІАН, 20 травня, в день своєї інавгурації, президент України Володимир Зеленський анонсував розпуск Верховної Ради восьмого скликання і дострокові парламентські вибори. 23 травня указ президента про розпуск парламенту набув чинності. Позачергові вибори призначені на 21 липня.

Також голова держави запропонував чинному складу уряду подати у відставку. Через кілька годин прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив про рішення подати у відставку. 23 травня Гройсман подав до Верховної Ради заяву про відставку.

В Україні другий тиждень працює місія МВФ з метою оцінки виконання умов для надання нашій країні чергового траншу кредиту на 1,3 млрд дол. в рамках діючої програми stand-by і вивчення питання про відповідальність за незаконне збагачення, в лютому скасованої рішенням Конституційного суду України.

Минулого тижня у МВФ заявили про готовність відновити переговори про подальшу співпрацю з Україною після виборів і формування нового уряду.