Бізнес покращив прогноз курсу гривні / фото УНІАН

Бізнес покращив прогноз щодо курсу гривні до долара на кінець року до 27,5 грн/дол. з 29,7 грн/дол., прогнозованих раніше.

Читайте такожНБУ покращив прогноз міжнародних резервів України

Про це повідомили в Європейській Бізнес Асоціації з посиланням на заяву президента ЄБА Томаша Фіали під час зустрічі представників асоціації з керівництвом Національного банку України.

Відео дня

«Ми також переглянули прогноз щодо курсу грн на кінець року з 29,7 грн/дол. до 27,5 грн/дол., і щодо боргу до ВВП до 54%, що представляє будь-які розмови про дефолт неактуальними», - сказав Фіала.

Серед можливих викликів він назвав збереження незалежності НБУ і судові рішення про можливе повернення «ПриватБанку» колишнім власникам.

Загалом Фіала назвав настрої інвесторів позитивними, хоча бізнес очікує підсумків недільних виборів і нового складу уряду.

Як повідомляв УНІАН, Національний банк на понеділок, 22 липня, встановив офіційний курс гривні до долара на рівні 25,82 грн/дол.

Державний бюджет України на 2019 рік ґрунтується на прогнозному показнику курсу гривні до долара США на кінець 2019 року на рівні 29,4 грн/дол.

Згідно з консенсус-прогнозом опитаних УНІАН експертів, курс гривні до долара на кінець 2019 року становитиме близько 30 грн/дол.

Історичний мінімум курсу української гривні до долара США був зафіксовано в лютому 2015 року і становив 30,01 грн/дол.