Ілюстрація / REUTERS

Народний банк Китаю (центробанк) близький до того, щоб випустити власний вид криптовалюти.

Читайте такожМайнери встановили історичний рекорд з видобутку біткойнів

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на заступника начальника відділу платежів китайського центробанку.

Відео дня

Джерело агентства брало участь у профільному форумі, що відбувся в минулі вихідні в місті Ічунь у провінції Цзянсі на сході Китаю.

За словами джерела, Народний банк активно працював над цим питанням з минулого року, і власна криптовалюта "близька до випуску".

У вересні 2017 року Народний банк Китаю (центробанк) заборонив проводити ICO (Initial Coin Offering - форма залучення інвестицій у вигляді випуску і продажу інвесторам нових криптовалют і токенів), а також здійснювати торгові операції з біткойнами та іншими криптовалютами. З цього моменту в країні було закрито 88 криптовалютних бірж, а також зупинено 85 ICO.

З кінця 2017 року Китай було визнано одним з ключових ринків для криптовалюти у світі. Згідно з даними ряду китайських і закордонних видань, на кінець 2017 року в КНР розташовувалося близько 80% майнінгових потужностей світу. Обчислювальні центри на території країни часто розташовуються у віддалених провінціях з низькою вартістю електроенергії, серед яких Юньнань, Сичуань, а також Сіньцзян-Уйгурський автономний район.