Аваков зазначив, що поліція більше не втручатиметься в діяльність бізнесу / фото УНІАН

Створення Служби фінансових розслідувань, яку Міністерство внутрішніх справ України системно ініціював ще з 2017 року, виходить на практичний рівень.

Читайте такожУ США готові допомогти Україні у створенні Служби фінансових розслідувань – Мінфін

Як повідомили в Департаменті комунікації МВС України, про це сьогодні, 2 вересня, сказав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Відео дня

"Отримали від МВС проект, яким ліквідується економічний підрозділ Нацполіції. Поліція більше не втручатиметься в діяльність бізнесу. Найближчим часом ми очікуємо, що парламент прийме законопроект про створення спеціального органу, який буде займатися злочинами в економічній сфері. Також чекаємо симетричних дій від СБУ", - сказав прем'єр-міністр України Олексій Гончарук.

"Служба фінансових розслідувань стане аналітичним центром, який приверне кращі кадри з усіх відомств. Зараз алгоритм погоджений з Міністерством фінансів та затверджено постановою Кабінету міністрів", - сказав Аваков.

Також міністр внутрішніх справ додав, що при створенні Служби фінансових розслідувань мають бути ліквідовані профільні підрозділи Державної фіскальної служби та СБУ.

"В рамках стратегії створення єдиного державного органу з протидії злочинам у фінансовій, податковій та економічній сферах МВС прийнято рішення про ліквідацію відповідного підрозділу Національної поліції. Проектом постанови пропонується ліквідувати як юридичну особу публічного права Департамент захисту Національної економіки поліції як міжрегіональний територіальний орган Нацполіції", - заявив Аваков.

Як повідомляв УНІАН, 23 серпня на колегії МВС Аваков запропонував прийняти рішення про ліквідацію Департаменту захисту Національної економіки поліції. Сьогодні це рішення було підтримано на засіданні уряду.