Рахунки для сплати податків перевели на IBAN / фото korupciya.com

В Україні з 1 жовтня наберуть чинності нові реквізити рахунків для зарахування податків, зборів та інших платежів до державного та місцевих бюджетів відповідно до стандарту IBAN.

Читайте такожНБУ заговорив про відтермінування переведення рахунків українців на міжнародний стандарт IBAN

Про це повідомляє прес-служба Державної казначейської служби.

Відео дня

"Рахунки для зарахування податків, зборів та інших платежів до державного та місцевих бюджетів відповідно до стандарту IBAN діяти з 01.10.2019", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що реквізити нових рахунків можна отримати у відповідних органах, які контролюють стягнення надходжень бюджету, і на веб-сторінках Головних управлінь Казначейства в областях і в Києві.

Довідка УНІАН. Впровадження міжнародного номера банківського рахунку IBAN дасть змогу гармонізувати український платіжний простір з європейським, а також модернізувати систему електронних платежів Національного банку.

Структура нового номера складатиметься з 29 літер і цифр, включаючи код України, контрольний розряд, код банку і рахунок.

Крім того, Нацбанк планує використовувати QR коди, що містять інформацію про номер IBAN, для спрощення оплати рахунків і обміну платіжною інформацією.