Ілюстрація REUTERS

Міністерство фінансів України працює над впровадженням автоматизованої системи контролю за обігом підакцизних товарів "Електронна акцизна марка", зокрема, алкогольних напоїв і тютюнових виробів, яка дозволить посилити контроль за таким товаром, зробить неможливим його тіньовий оборот і створить справедливі конкурентні умови для всіх учасників ринку.

Читайте такожРада проголосувала за електронні чеки

Про це повідомила міністр фінансів України Оксана Маркарова в ефірі одного з телеканалів.

Відео дня

"Ми над цим (введенням електронної акцизної марки – УНІАН) зараз працюємо. У нас вже є система електронного акцизу на паливо, і ми бачимо від неї результат для бюджету. Точно так само на інші підакцизні товари цей процес буде впроваджено досить швидко", - сказала Маркарова.

Як повідомляв УНІАН, Європейська Бізнес Асоціація (ЄБА) раніше заявила, що електронна акцизна марка на алкогольну продукцію може бути введена тільки після консультацій з міжнародним бізнесом, оскільки на цей рахунок існують спірні питання.

Раніше в Фіскальної службі планували, що автоматизована система контролю за обігом алкогольних напоїв і тютюнових виробів "Електронна акцизна марка" запрацює в Україні до 2017 року, однак потім ці терміни неодноразово переносилися.