Маркарова відзначила пріоритет безпекового питання на Донбасі / фото УНІАН

Міністр фінансів України Оксана Маркарова вважає, що наразі зарано говорити про витрати на відновлення інфраструктури Донбасу, адже першочерговим є безпекове питання.

Читайте такожВ Україні з'явиться Фонд національного добробуту – Гончарук розповів деталі

Про це міністр заявила в інтерв’ю Радіо Свобода.

Відео дня

«Про це зараз, я думаю, рано говорити. Але ж ми розуміємо, що в цьому питанні питання фінансове буде дуже важливе, але воно не головне. Найголовніше – це питання безпеки, це питання того, що це наші території, ми завжди за них будемо боротися. Я думаю, що зараз ще рано коментувати фінансові питання», – наголосила Маркарова.

За її словами, у поданому проекті держбюджету кошти заплановані лише на місцеві вибори на Донбасі та на соціальні програми.

«У проекті бюджету заплановано те, що ми подали, відповідно до законодавства, яке існує зараз. Тому у нас там є програми допомоги переселенцям, є програми, які стосуються безпосередньо вирішення нагальних питань тієї зони, яка наближена до..., ветеранів. Але ці питання сидять всередині інших соціальних програм. Тому ними опікується декілька міністерств. Вони сидять і в соцсубвенціях, яких у нас декілька десятків мільярдів, і в інших», – пояснила міністр.